InBev vrea sa inlocuiasca actualul consiliu de conducere al Anheuser-Busch

Producatorul belgian de bere InBev va incerca sa inlocuiasca actualul consiliu director al Anheuser-Busch Cos Inc, pentru ca o oferta de preluare in valoare de 46,3 miliarde dolari inaintata concurentului american sa poata fi luata in considerare, a anuntat luni InBev, informeaza Reuters.

Compania "va inainta astazi o solicitare preliminara comisiei pentru schimburi si valori mobiliare din Statele Unite, in incercarea de a indeparta toti membrii consiliului director Anheuser-Busch", a anuntat InBev.

Totodata, grupul belgian a propus noua formula a consiliului de conducere.

InBev, cel de-al doilea producator de bere din lume, a anuntat ca vrea sa ofere actionarilor posibilitatea de a-si exprima opiniile in mod direct in ceea ce priveste preluarea Anheuser-Busch.

Pe 11 iunie, InBev a propus cumpararea producatorului berii Budweiser, la un pret de 65 dolari/actiune. In cadrul ofertei, InBev evalua actiunile Anheuser-Busch's la un nivel cu 18% mai mare decat cotatia record, inregistrata in octombrie 2002.

Vineri, Anheuser-Busch a respins oferta InBev, grupul ce produce marcile Stella Artois, Beck's si Brahma.

Totodata, Anheuser-Busch a pus bazele unui plan de a reduce costurile cu 1 miliarde dolari si de a imbunatati nivelul castigurilor, in efortul de a convinge investitorii ca oferta InBev a fost prea mica.

Directorul executiv InBev, Carlos Brito, a raspuns la aceste probleme in declaratia de luni.

"Consideram ca oferta sigura de 65 dolari/actiune reflecta valoarea integrala si corecta a Anheuser-Busch si ca este o propunere atractiva pentru actionari", a spus Brito.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri