Noul complex va fi amplasat pe o suprafata de teren de 20.900 mp, iar proiectul va include un mall al carui spatiu de vanzare va fi de 14.575 mp, precum si un hypermarket cu o suprafata de 6.324 mp. Arhitectul Ilian Iliev din partea companiei Planning Ltd. a fost ales pentru a realiza designul mallului, iar Carrefour cauta in prezent o firma de constructii pentru a ridica complexul comercial. Odata cu deschiderea centrului comercial, programata pentru anul 2010, Carrefour va oferi si 400 de noi locuri de munca.

Lantul international de hipermarketuri detine o retea globala de magazine si este considerat a fi cel de-al doilea mare grup de vanzare cu amanuntul dupa corporatia americana Wal-Mart, din punct de vedere al veniturilor. Carrefour activeaza in prezent pe pietele din Europa, America de Sud, Africa de Nord si Asia.

In urmatorii cinci pana la sapte ani, gigantul de retail are in plan sa deschida cel putin 20 hipermarketuri in Bulgaria. In luna martie a acestui an, Carrefour a vandut cel mai mare proiect dezvoltat in Bulgaria, un mall construit pe bulevardul Tsarigradsko Chausse din Sofia, pentru aproape 200 de milioane de euro catre fondul grecesc Assos Capital. Cu toate acestea, Carrefour si-a pastrat dreptul de proprietate pentru hipermarketul de 14.600 mp situat in interiorul centrului comercial.

In Romania, Carrefour este unul din liderii pe formatul de hypermarket, realizand in 2007 o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, cu o crestere de 42,2% fata de 2006. In 2008, Carrefour se asteapta sa depaseasca un miliard de euro in ceea ce priveste cifra de afaceri. Carrefour Romania va continua strategia de extindere in tara, in 2008-2009, cand va mai deschide noi hipermarketuri si la Oradea, Buzau, Sibiu, Deva, Braila, Iasi, dar si Constanta.