Cavalli a declarat ca a decis sa nu vanda, din cauza ieftinirilor din timpul crizei creditelor. Decizia lui Cavalli nu este un semn bun pentru firmele concurente de produse de lux, Prada si Ferragamo, care vor sa vanda actiuni investitorilor publici, in acest an.

"Nu am ajuns inca la momentul adecvat pentru o vanzare catre un fond inchis de investitii", a spus Cavalli, iar declaratiile sale au fost confirmate de catre o purtatoare de cuvant.

"In acelasi timp, cum am spus de atatea ori, nu avem nevoie sa vindem", a adaugat Cavalli.

Surse apropiate de cumparatorii potentiali au spus ca turbulentele de pe piata creditelor si semnele unei incetiniri a cheltuielilor facute pe piata produselor de lux, au diminuat interesul fondurilor inchise de investitii pentru casa de moda.

Citeste si:

"Toata lumea s-a retras, pentru ca tranzactionarea se derula in scadere in timpul procesului de vanzare", a spus una dintre sursele citate.

Licitatia a atras initial o serie de cumparatori posibili, printre care fondurile de investitii Blackstone si TPG, atrase de potentialul pe care il are casa de moda pe pietele emergente.

Cavalli a fost evaluata initial la 1,4 miliarde euro (2,20 miliarde dolari), dar bancile internationale au fost reticente cu privire la finantarea unei tranzactii, in conditiile in care datoria creata anul trecut de preluarea casei de moda Valentino trebuie sa fie compensata, au spus bancherii.

Cavalli a declarat ca pretul discutat pentru compania sa "a disparut in criza de pe pietele de capital". "Nu voi discuta din nou despre o vanzare inainte de 2009", a spus designerul italian.