Dolarul s-a apreciat in fata monedei europene, la 1,57 dolari/euro

Dolarul s-a apreciat fata de euro si de un cos al principalelor valute, insa investitorii au ramas ingrijorati de viitoare tulburari ale pietei creditelor, dupa pierderile semnificative inregistrate de bursele americane, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Petrolul a ramas, de asemenea, in atentia investitorilor, dupa ce preturile s-au apreciat, in ciuda scaderii stocurilor si a accentuarii tensiunilor geopolitice, ceea ce a sustinut intarirea monedei americane.

Temerile legate de piata creditelor s-au mentinut insa, in contextul in care actiunile americane s-au depreciat din cauza ingrijorarii legate de institutiile financiare, dupa ce Fannie Mae si Freddie Mac, doua dintre cele mai mari finantatori ipotecari, au fost din nou afectati de accentuarea temerilor.

Euro a fost afectat de statisticile ce au indicat ca productia industriala din Franta a inregistrat in mai o scadere mai drastica decat se estima, fiind afectata de incetinirea sectorului energetic si a productiei de masini.

"Cifrele productiei industriale din Franta au fost destul de slabe si au exercitat presiuni asupra euro. Insa un alt factor ce a sustinut aprecierea dolarului este faptul ca pretul petrolul a inregistrat o crestere modesta", a declarat un analist din cadrul Calyon, Mitul Kotecha.

Indicele dolarului, ce ii evalueaza evolutia fata de sase monede principale, a crescut cu 0,2%, la 72,692 puncte, in timp ce euro s-a depreciat cu 0,15%, la 1,5717 dolari.

Dolarul s-a apreciat si in fata monedei japoneze, cu 0,4%, la 107,23 yeni, in timp ce euro s-a apreciat cu 0,3%, la 168,55 yeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri