Extinderea capacitatii de productie ar putea dubla cota de piata a companiei in China, atingand 10% in urmatorii cinci ani, atat timp cat pretul materiilor prime nu va creste, a declarat presedintele companiei, Marco Tronchetti Provera.

“Dublam capacitatea de productie a anvelopelor pentru masini personale, in timp ce productia pneurilor destinate camioanelor va creste”, este de parere Tronchetti.

Acesta este optimist cu privire la piata vehiculelor din China, a doua ca marime din lume, dar atentioneaza ca o crestere continua a preturilor materiilor prime ar putea afecta estimarile companiei.

Investitiile vor creste capacitatea totala la 11 milioane de anvelope pentru masini personale si camioane pana in 2011 si vor ajuta China sa devina a doua piata pentru produselePirelli, in urmatorii cinci ani, a adaugat Tronchetti.

Citeste si:

China este acum a cincea piata importanta pentru Pirelli. Aproape jumatate din productia Pirelli in China este destinata consumului national, cealalta jumatate fiind exportata.

Pirelli a obtinut un profit net de 258,8 milioane de dolari in 2007 si doreste atingerea aceluiasi nivel anul acesta.

Rivalul sau francez, Michelin, a fost fortat sa reduca obiectivele legate de profit, din cauza pretului crescut al materiilor prime.