Sanofi ofera 70,46 dolari/actiune pentru Zentiva

Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a lansat oferta de preluare a Zentiva, aceasta fiind de 1.050 coroane cehesti/ actiune (70,46 dolari/actiune), arata Reuters, citat de NewsIn.

Oferta va fi valabila timp de 10 saptamani. Banca centrala ceha a aprobat cererea facuta de Sanofi-Aventis, de publicare a ofertei pentru preluarea Zentiva.

Sanofi detine deja 24,9% din actiunile companiei cehe. Producatorul francez de farmaceutice a anuntat in iunie ca vrea sa ofere 2,6 miliarde dolari, echivalentul a 1.050 coroane cehesti/actiune, pentru preluarea Zentiva.

O oferta de preluare a fost facuta si de grupul financiar PPF, aceasta fiind de 950 coroane cehesti/actiune.

Preluarea Zentiva ar implica si mai mult compania Sanofi in productia de medicamente generice, piata acaparata in mod obisnuit de marile companii farmaceutice, dar care este privita, acum, cu mai mare interes de investitori, datorita potentialului ridicat pe care il prezinta pentru pietele emergente.

Compania ceha Zentiva este prezenta in Romania, unde detine pachetul majoritar al fostei companii Sicomed. Tranzactia a avut loc in toamna anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri