Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a lansat oferta de preluare a Zentiva, aceasta fiind de 1.050 coroane cehesti/ actiune (70,46 dolari/actiune), arata Reuters, citat de NewsIn.
Oferta va fi valabila timp de 10 saptamani. Banca centrala ceha a aprobat cererea facuta de Sanofi-Aventis, de publicare a ofertei pentru preluarea Zentiva.

Sanofi detine deja 24,9% din actiunile companiei cehe. Producatorul francez de farmaceutice a anuntat in iunie ca vrea sa ofere 2,6 miliarde dolari, echivalentul a 1.050 coroane cehesti/actiune, pentru preluarea Zentiva.

O oferta de preluare a fost facuta si de grupul financiar PPF, aceasta fiind de 950 coroane cehesti/actiune.

Preluarea Zentiva ar implica si mai mult compania Sanofi in productia de medicamente generice, piata acaparata in mod obisnuit de marile companii farmaceutice, dar care este privita, acum, cu mai mare interes de investitori, datorita potentialului ridicat pe care il prezinta pentru pietele emergente.

Compania ceha Zentiva este prezenta in Romania, unde detine pachetul majoritar al fostei companii Sicomed. Tranzactia a avut loc in toamna anului 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri