Producatorul american de bere Anheuser-Busch a anuntat continuarea negocierile de preluare a activelor sale de catre rivala belgiana, InBev, informeaza cotidianul New York Times, conform Reuters.

Surse oficiale au declarat ca InBev este dispusa sa ofere pentru o actiune un pret mai mare de 65 de dolari, fixat initial.

Desi rezultatul negocierilor ramane incert, principalii actionari ai Anheuser, printre care si miliardarul american Warren Buffet, par dispusi sa sustina preluarea de catre compania InBev, se arata in articol.

Oferta de preluare propusa in iunie de InBev, in valoare de 46,3 miliarde de dolari, la pretul de 65 dolari pentru o actiune, a provocat discutii aprinse intre cei doi producatori.

InBev a facut apel la justitie in incercarea de a demite consiliul director al Anheuser, in timp ce acestia sustin ca tentativa de preluare este "un plan ilegal de achizitie la un pret derizoriu".

InBev este prezenta in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ursus Breweries anunta numirea a trei noi vicepresedinti