Pretul petrolului a urcat, vineri, pana la 145,98 dolari/baril pe piata new-yorkeza, cotatie ce reprezinta un nou record pe aceasta piata, ca urmare a tensiunilor geopolitice din Golful Persic, potrivit AFP, citat de NewsIn.
Pe piata londoneza, pretul titeiului se apropia de cotatia record de 146,69 dolari/baril, ce fusese atinsa in a doua parte a saptamanii trecute. In prima parte a sedintei de tranzactionare de la Londra, pretul petrolului urcase pana la 146,40 dolari.

Dupa ce si-au marcat profiturile la inceputul saptamanii, investitorii au reinceput sa cumpere masiv petrol, joi seara, ca urmare a tensiunilor geopolitice dintre Nigeria si Iran, doua importante producatoare de petrol.

“Pretul petrolului a continuat sa creasca si a inregistrat noi recorduri raportat la cotatiile anterioare, ca urmare a tensiunilor geopolitice si a temerilor privitoare la oferta de titei de pe piete”, a estimat un analist de la casa de brokeraj Sucden, Andrei Kriucenkov, citat de AFP.

“Ca intotdeauna, jucatorii de pe piete sunt foarte sensibili din cauza ofertei si a tensiunilor geopolitice”, a adaugat Kriucenkov.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri