Grupul francez de asigurari Groupama ar putea prelua 35% din asiguratorul tunisian Star, facand o oferta care evalueaza intreaga companie la aproximativ 207 milioane euro, potrivit unei surse familiare cu tranzactia, citata de easybourse.com, mentioneaza NewsIn.

Groupama a fost in acest an unul din cei mai activi jucatori de pe piata asigurarilor, cumparand mai multe companii din Europa, in tari precum Romania, Turcia si Ungaria.

Africa de Nord a atras deja mai multe banci din Franta, iar firmele de asigurari incep si ele sa prospecteze aceste piete, dorind sa beneficieze de potentialul lor mare de crestere, arata easybourse.com.

Astfel, grupul francez de asigurari Axa - interesat de asemenea de preluarea Star - este deja prezent in Maroc, iar cea mai mare banca franceza, BNP Paribas, a cumparat un asigurator din Algeria la inceputul acestui an.

Compania de asigurari Star este listata la bursa din Tunisia, pachetul majoritar de actiuni fiind insa detinut de stat. Star are o cota de piata de 30% in Tunisia pe segmentul asigurarilor generale si controleaza 5% din piata asigurarilor de viata.

Pe piata romaneasca, Groupama a cumparat trei companii de asigurari - Asiban, BT Asigurari si divizia locala a OTP Garancia. In urma acestor achizitii, Groupama a ajuns la o cota de piata de peste 12%, care plaseaza compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si