Grupul anuntase, in februarie, ca a intrat pe piata turca dupa preluarea unei companii locale de asigurari de viata si pensii private - Ankara Emeklilik - care gestiona active de 35 milioane euro. Aegon astepta sa primeasca avizul autoritatilor de supraveghere din Turcia in prima jumatate a acestui an.

"In iunie, cand am prezentat noua strategie a grupului, ne-am exprimat intentia de a ne dezvolta afacerile pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est - piete care ofera o crestere sustenabila si profitabila in urmatorii ani.
Achizitia companiei Ankara Emeklilik reprezinta o parte importanta a acestei strategii", a declarat Gabor Kepecs, membru in boardul grupului Aegon.

Dupa aceasta preluare, Aegon este prezenta in sase tari europene - Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia, Romania si Turcia.

Citeste si:

Compania turca are circa 58.000 de clienti pe fonduri de pensii si asigurari de viata si administreaza active de aproximativ 35 milioane euro. Pana in anul 2010, Aegon vrea sa controleze 10% din piata pensiilor private obligatorii din Europa Centrala si de Est.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie 2007 semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni.

Parteneriatul Banca Transilvania - Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in 2007.