Banca elvetiana Credit Suisse nu isi va retrage activitatile bancare de investitii, in pofida pierderilor cauzate de criza creditelor, a declarat presedintele bancii, Walter Kielholz, intr-un interviu acordat publicatiei Basler Zeitung.

Presedintele Credit Suisse a avertizat, de asemenea, ca reglementarile dure impuse de autoritatile elvetiene pentru doua banci mari din tara ar putea sa le puna in pericol competitivitatea si sa le transforme in tinte de preluare, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Perspectivele economice pentru urmatorii trei pana la cinci ani si riscurile investitionale actuale sugereaza ca vom avea cu siguranta o abordare conservatoare in momentul in care vom acorda capital bancii noastre de investitii", a spus Kielholz.

"Cererile adresate bancii de a se axa numai pe activitatea de private banking sunt gresite, intrucat clientii de pe acest sector vor o gama mai extinsa de servicii", a spus Kielholz.

"Printre activitati se numara si cea de banca de investitii", a explicat seful Credit Suisse.

Credit Suisse a inregistrat deprecieri de active de noua miliarde dolari, mult mai putin decat concurenta sa elvetiana UBS, banca europeana cea mai afectata de efectele crizei creditelor si care are un model de afaceri asemanator celui al Credit Suisse.

Kielholz a criticat planurile arbitrului pietei bancare elvetiene de a impune reguli mai dure celor doua mari banci elvetiene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
5 companii de urmarit pe bursa post-Brexit