Banca spaniola Santander va cumpara concurenta britanica Alliance & Leicester pentru 1,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde dolari), in cadrul unui acord ce va duce la extinderea bancii sale britanice Abbey, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Santander, cea de-a doua banca din Europa dupa HSBC, a fost considerata timp indelungat o posibila cumparatoare a A&L.

Banca spaniola a anuntat ca ofera o actiune pentru fiecare trei titluri A&L, plus dividende in numerar in valoare de 18 pence/actiune. Acordul evalueaza titlurile A&L la 317 pence.

Santander a purtat discutii cu A&L la sfarsitul anului trecut, potrivit surselor, iar analistii sustin ca are puterea financiara de a incheia o preluare, intr-un moment in care majoritatea concurentelor se confrunta cu criza creditelor.

"Ar fi logic. Daca avem incredere in toate rapoartele, inainte vroiau sa cumpere la peste 6 lire sterline", a declarat Simon Maughan, analist din cadrul MF Global. Acesta a mai spus ca Santander ar putea incheia acordul pentru a sustine profitabilitatea in cadrul Abbey, ce este relativ scazuta comparativ cu celelalte operatiuni.

"Chiar si cu reducerea costurilor pe care o planuiesc pentru Abbey in urmatorii doi-trei ani, profiturile ar putea fi in continuare mult mai mici decat cele din Europa si numai o fractiune din cele inregistrate in America de Sud", a mai spus Maughan.

"Fuziunea dintre A&L si Abbey va majora participatia grupului pe piata britanica", arata un reprezentant al Santander. Grupul va avea dupa fuziune 959 birouri si o cota de peste 8% din piata creditelor si depozitelor din Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri