Banca spaniola Santander va cumpara concurenta britanica Alliance & Leicester pentru 1,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde dolari), in cadrul unui acord ce va duce la extinderea bancii sale britanice Abbey, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Santander, cea de-a doua banca din Europa dupa HSBC, a fost considerata timp indelungat o posibila cumparatoare a A&L.

Banca spaniola a anuntat ca ofera o actiune pentru fiecare trei titluri A&L, plus dividende in numerar in valoare de 18 pence/actiune. Acordul evalueaza titlurile A&L la 317 pence.

Santander a purtat discutii cu A&L la sfarsitul anului trecut, potrivit surselor, iar analistii sustin ca are puterea financiara de a incheia o preluare, intr-un moment in care majoritatea concurentelor se confrunta cu criza creditelor.

"Ar fi logic. Daca avem incredere in toate rapoartele, inainte vroiau sa cumpere la peste 6 lire sterline", a declarat Simon Maughan, analist din cadrul MF Global. Acesta a mai spus ca Santander ar putea incheia acordul pentru a sustine profitabilitatea in cadrul Abbey, ce este relativ scazuta comparativ cu celelalte operatiuni.

"Chiar si cu reducerea costurilor pe care o planuiesc pentru Abbey in urmatorii doi-trei ani, profiturile ar putea fi in continuare mult mai mici decat cele din Europa si numai o fractiune din cele inregistrate in America de Sud", a mai spus Maughan.

"Fuziunea dintre A&L si Abbey va majora participatia grupului pe piata britanica", arata un reprezentant al Santander. Grupul va avea dupa fuziune 959 birouri si o cota de peste 8% din piata creditelor si depozitelor din Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Putin amână referendumul pentru alegerea sa pentru încă două mandate
Setari Cookie-uri