Aurul s-a apreciat pe piata new-yorkeza pana la 964,20/965,10 dolari/uncie, de la nivelul de 963,00/965,00 dolari/uncie, inregistrat vineri, cand a avut cea mai ridicata cotatie a ultimelor 4 luni, pe fondul pretului record al petrolului.

“Scena politica nu este linistita, acum. Exista mai multe probleme si cred ca o depreciere a aurului nu va avea loc prea curand”, a spus un analist al Heraeus Ltd (Hong Kong).

Investitorii achizitioneazã metalul pretios drept mijloc de protectie impotriva inflatiei si a majorarii pretului petrolului, pe fondul unei posibile confruntari intre Iran si Israel.

Citeste si:

Iranul si-a intensificat in ultima vreme disputa cu Occidentul asupra programului nuclear pe care il dezvolta. Statele Unite si Israelul acuza oficialii de la Teheran ca vor sa construiasca arme nucleare, sub acoperirea unui program nuclear civil.

Iranul insista ca programul sau nuclear este pasnic si nu are alt scop decat sa produca energie, dar fara a convinge. Pe de alta parte, Israelul este considerat singura tara din Orientul Mijlociu care dispune deja de un arsenal nuclear.