"Kazahstanul reprezinta o piata atractiva datorita potentialului sau economic si a stabilitatii politice", a declarat directorul executiv Herbert Stepic. "Am urmarit evolutiile pietei o perioada indelugata si credem ca acum este un moment optim pentru a actiona", a mai adaugat el.

Raiffeisen, impreuna cu alte banci internationale au dorit sa cumpere active in Kazahstan, unde bancile au fost afectate grav de criza globala de lichiditati inceputa in 2007. Acest lucru nu a fost posibil din cauza pretului prea mare cerut de bancherii locali, a anuntat Stepic, fara a preciza insa cu ce banci au fost purtate negocieri.

"Obiectivul principal" al bancii Raiffeisen este in acest moment inceperea activitatii, insa ea are in vedere si fructificarea de noi oportunitati, a declarat un purtator de cuvant.

Citeste si:

Raiffeisen a vandut 7,7% din actiunile detinute in cadrul bancii kazakhstane TuranAlem, in 2006, deoarece nu dorea sa-si mareasca participatia. Banca austriaca detine din 2005 o firma de leasing in Kazahstan.

Raiffeisen International este prezenta in Romania prin Raiffeisen Bank, a treia banca dupa active de pe piata romaneasca, care are o retea de peste 450 de unitati. Banca ofera o gama completa de produse si servicii financiar-bancare pentru 2,2 milioane de clienti de retail si pentru 5.000 de companii mari si medii.