In primele sase luni ale anului curent, grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 15% mai mari, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 115 milioane euro la 132 milioane de euro, pe fondul importantei strategice a acestor regiuni pentru afacerile companiei, au declarat reprezentantii grupului.
Vanzarile grupului au crescut in primul semestru cu 9%, la nivel global, pana la 493 milioane de euro, iar profitul operational a fost de 63,3 milioane de euro, cu 17% peste valoarea inregistrata in primele sase luni ale anului 2007.

Chiar daca in cel de-al doilea trimestru, din cauza majorarii pretului otelului cu 15%, am fost nevoiti sa crestem preturile produselor noastre, rezultatele din primul semestru se ridica la inaltimea asteptarilor. Europa Centrala si de Est continua sa fie una din regiunile strategice pentru Grupul Lindab, cu o crestere puternica si sustinuta”, a declarat Andrei Sulyok (foto), director general Lindab Romania.

Presedintele grupului Lindab, Kjell Akesson, a subliniat faptul ca exista o tendinta de crestere a sectoarelor de activitate ale grupului, fapt semnalat intr-un raport recent al Euroconstruct, indicand trendurile in constructii pana in 2010.

„Previziunile in ceea ce priveste evolutia Grupului Lindab in 2008 indica o crestere anuala de 5%, cu focus pe constructiile non-rezidentiale. Decizia de a extinde capacitatea de productie a diviziei de ventilatii din Cehia va conduce la o crestere a profitabilitatii si a volumului de vanzari al acestui sector ”, a declarat acesta.

Anul trecut Lindab Romania a obtinut o crestere a vanzarilor de 23%, atingand o cifra de afaceri de 46,7 milioane euro, profitul brut situandu-se la 15,3% din cifra de afaceri. Divizia de Profile a companiei a a inregistrat o majorare de 22% fata de 2006, pana la 43,9 milioane de euro, iar Sistemele de Ventilatie au avut cea mai spectaculoasa crestere, de 40%, asigurand incasari de 2,8 milioane de euro, comparativ cu doua milioane in 2006.

Lindab este prezent pe piata romaneasca dn 1994, prin cele doua divizii ale sale, Profile si Ventilatii. Divizia Profile include productia de tigle metalice, sisteme de jgheaburi si burnale, grinzi usoare, constructii usoare, sisteme de constructii metalice din otel, in timp ce divizia Ventilatii asigura sisteme de tubulaturi de ventilatie si accesorii.

Anul trecut, piata autohtona a invelitorilor s-a cifrat la 130 milioane de euro, conform estimarilor lui Sulyok, aproximativ 65% din piata reprezentand tigla metalica, urmata de tigla ceramica si cea din beton.

La nivel international, grupul a raportat anul trecut o crestere de 22% comparativ cu 2006, cifra de afaceri depasind valoarea de un miliard de euro. Divizia Profile a inregistrat anul trecut o crestere de 18% (510 milioane de euro), iar divizia Ventilatii un plus de 26%, pana la 490 milioane de euro. Grupul suedez Lindab AB este prezent in 29 de tari, avand 4.900 de angajati si peste 300.000 de produse in portofoliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri