Vanzarile grupului au crescut in primul semestru cu 9%, la nivel global, pana la 493 milioane de euro, iar profitul operational a fost de 63,3 milioane de euro, cu 17% peste valoarea inregistrata in primele sase luni ale anului 2007.

Chiar daca in cel de-al doilea trimestru, din cauza majorarii pretului otelului cu 15%, am fost nevoiti sa crestem preturile produselor noastre, rezultatele din primul semestru se ridica la inaltimea asteptarilor. Europa Centrala si de Est continua sa fie una din regiunile strategice pentru Grupul Lindab, cu o crestere puternica si sustinuta”, a declarat Andrei Sulyok (foto), director general Lindab Romania.

Presedintele grupului Lindab, Kjell Akesson, a subliniat faptul ca exista o tendinta de crestere a sectoarelor de activitate ale grupului, fapt semnalat intr-un raport recent al Euroconstruct, indicand trendurile in constructii pana in 2010.

„Previziunile in ceea ce priveste evolutia Grupului Lindab in 2008 indica o crestere anuala de 5%, cu focus pe constructiile non-rezidentiale. Decizia de a extinde capacitatea de productie a diviziei de ventilatii din Cehia va conduce la o crestere a profitabilitatii si a volumului de vanzari al acestui sector ”, a declarat acesta.

Citeste si:

Anul trecut Lindab Romania a obtinut o crestere a vanzarilor de 23%, atingand o cifra de afaceri de 46,7 milioane euro, profitul brut situandu-se la 15,3% din cifra de afaceri. Divizia de Profile a companiei a a inregistrat o majorare de 22% fata de 2006, pana la 43,9 milioane de euro, iar Sistemele de Ventilatie au avut cea mai spectaculoasa crestere, de 40%, asigurand incasari de 2,8 milioane de euro, comparativ cu doua milioane in 2006.

Lindab este prezent pe piata romaneasca dn 1994, prin cele doua divizii ale sale, Profile si Ventilatii. Divizia Profile include productia de tigle metalice, sisteme de jgheaburi si burnale, grinzi usoare, constructii usoare, sisteme de constructii metalice din otel, in timp ce divizia Ventilatii asigura sisteme de tubulaturi de ventilatie si accesorii.

Anul trecut, piata autohtona a invelitorilor s-a cifrat la 130 milioane de euro, conform estimarilor lui Sulyok, aproximativ 65% din piata reprezentand tigla metalica, urmata de tigla ceramica si cea din beton.

La nivel international, grupul a raportat anul trecut o crestere de 22% comparativ cu 2006, cifra de afaceri depasind valoarea de un miliard de euro. Divizia Profile a inregistrat anul trecut o crestere de 18% (510 milioane de euro), iar divizia Ventilatii un plus de 26%, pana la 490 milioane de euro. Grupul suedez Lindab AB este prezent in 29 de tari, avand 4.900 de angajati si peste 300.000 de produse in portofoliu.