JPMorgan: Pietele financiare vor fi amenintate de stres

JPMorgan Chase & Co, a treia banca din SUA, a raportat o scadere a profitului trimestrial, ca urmare a deprecierilor de active de 1,1 miliarde dolari de la divizia sa de banca de investitii, dar rezultatele au depasit asteptarile analistilor, scrie Reuters.

Profitul net al JPMorgan a scazut pana la 2 miliarde dolari, respectiv 54 centi/actiune, comparativ cu 4,23 miliarde dolari, adica 1,20 dolari/actiune, din perioada echivalenta a anului trecut. Analistii se asteptau la un castig mediu de 44 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Titlurile companiei s-au apreciat cu aproape 6%, pana la 38 dolari/actiune, in predeschiderea pietei.

JPMorgan a tras, totodata, un semnal de alarma. "Ne asteptam ca mediul economic sa fie in continuare slab, mai mult decat atat, sa slabeasca in continuare si ca pietele financiare sa fie amenintate de stres", potrivit unui comunicat al directorului executiv, Jamie Dimon, citat de Reuters.

Grupul bancar cu sediul la New York, care a cumparat in mai banca Bear Stearns, a supravietuit crizei creditelor mai bine decat alte companii asemanatoare si a evitat, pana in prezent, sa faca deprecieri de active cum au facut alte institutii anul acesta.

Cotatia actiunilor JPMorgan a fost de 35,94 dolari la inchiderea sedintei de miercuri de pe piata new-yorkeza. Titlurile JPMorgan s-au depreciat cu 15% anul acesta, raportat la o alunecare cu 35% a indicelui bancar KBW.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Irlanda va relaxa restricțiile pentru turiștii străini din 20 iulie
Setari Cookie-uri