Competitivitatea produselor chineze risca sa incetineasca ritmul de crestere al tarilor din Balcani, care, pentru a putea face fata acestei provocari, vor trebui sa isi aprofundeze integrarea comerciala, a anuntat Banca Mondiala, informeaza Reuters.
"China concureaza cu tarile balcanice cu o gama foarte larga de produse", a declarat un expert al Bancii Mondiale pentru Europa si Orientul Mijlociu, Sanjay Kathuria.

"Exporturile tarilor din regiune nu evolueaza foarte bine si exista ingrijorari legate de cresterea lor pe termen lung", a adaugat Kathuria in timpul prezentarii raportului Bancii Mondiale.

Documentul se refera la opt state din Balcani: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia, dar si la Slovacia, tari carora le sugereaza in special sa isi aprofundeze integrarea comerciala regionala.

"Acest lucru va eficientiza pietele, va permite cresterea competitivitatii si va ameliora calitatea si costurile marfurilor si serviciilor", a explicat Kathuria.

Acesta a subliniat ca piata libera infiintata in regiune in 2006 este o modalitate eficienta de a atinge acest obiectiv.

Banca Mondiala a mai sugerat guvernelor tarilor mentionate in raport sa lucreze pentru ameliorarea competitivitatii salariilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri