Electrolux, cel de-al doilea producator de electrocasnice din lume, a afisat o scadere a profitului de baza in al doilea trimestru mai redusa decat se estima, insa a anuntat ca intrevede o scadere mai accentuata a castigurilor anuale decat prevazuse anterior, relateaza Reuters.
Electrolux a afisat castiguri inainte de taxe si impozite de 793 milioane coroane suedeze, excluzand elementele exceptionale, comparativ cu 921 milioane in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care analistii estimau in medie un castig de 716 milioane coroane.

Compania, ce comercializeaza marci ca AEG, Zanussi, Frigidaire si Electrolux, a estimat joi ca profitul operational pentru intregul an se va situa in intervalul 3,3-3,9 miliarde coroane suedeze (654 milioane dolari).

"Pe baza dezvoltarilor foarte slabe din piete, am decis sa coboram previziunile pentru pietele din Europa si din America de Nord. O consecinta a acestui fapt este ca am schimbat estimarea pentru intregul an", a declarat directorul executiv Hans Straberg, in cadrul unei declaratii atasate raportului.

Noile previziuni pentru intregul an se refera la un declin de 19-32 % al castigurilor anuale. Estimarile pietei inaintea publicarii raportului indicau un profit operational ajustat de 3,9 miliarde coroane suedeze, in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri