In Romania, cele mai mici preturi la imbracaminte si incaltaminte din Europa


Romania se afla pe ultimul loc intre statele membre si candidate la Uniunea Europeana din punctul de vedere al pretului la incaltaminte si imbracaminte, care se situeaza la jumatatea mediei europene, potrivit unui studiu realizat de biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat. Romania ocupa ultimul loc in clasament, cu un pret al produselor de imbracaminte si incaltaminte care reprezinta 55% din media europeana, penultima pozitie fiind detinuta de Bulgaria, unde preturile acestor produse acopera 58% din nivelul mediu din Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste preturile la diferite categorii de produse, respectiv cele pentru femei, barbati si copii, Romania ocupa penultimul loc la incaltamintea pentru femei, copii si nou-nascuti, ultimul loc la aceste sectiuni fiind ocupat de Bulgaria.


Accesul la infrastructura altor companii, reglementat de ANRC


Accesul operatorilor de telecomunicatii la infrastructura altor companii, cum ar fi stalpi, tunele sau canale, va fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care va emite o serie de hotarari in acest sens, a declarat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy.

Recent, RomTelecom a anuntat ca intentioneaza sa nu mai ofere stalpii aflati in proprietatea sa pentru alte retele de cabluri, inclusiv retele de cablu TV. De asemenea, RomTelecom a anuntat ca nu va mai prelungi contractele existente de inchiriere a stalpilor dupa expirarea termenelor de valabilitate.


Surplusul comercial al Chinei va depasi 70 miliarde de dolari in 2005


Surplusul comercial al Chinei ar putea depasi, in 2005, 70 miliarde de dolari, fata de 32 miliarde de dolari in 2004, ceea ce va determina partenerii comerciali sa faca noi presiuni privind liberalizarea cursului de schimb al yuanului, arata ziarul "International Business Daily", citat de Reuters.

In ceea ce priveste comertul cu Uniunea Europeana (UE), diferenta dintre exporturi si importuri se va situa la circa 6 miliarde de dolari in favoarea Chinei, fata de 26 miliarde de dolari in intervalul ianuarie-mai, informeaza publicatia editata de Ministerul chinez al Comertului.

Surplusul comercial cu Statele Unite ale Americii (SUA) va atinge, in acest an, 100 miliarde de dolari, dupa ce in primele cinci luni ale anului a fost de 39 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri