Grupul ceh Zentiva, unul din liderii industriei farmaceutice din Europa Centrala si de Est, a sfatuit actionarii sa refuze oferta de preluare din partea companiei Sanofi-Aventis, de 40,04 miliarde de coroane (2,74 miliarde dolari), arata Reuters.

Cel mai mare actionar Zentiva, compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis, a oferit 1.050 coroane cehesti/actiune. O oferta de preluare a fost facuta si de grupul financiar PPF, aceasta fiind de 950 coroane cehesti/actiune.

Consiliul director al Zentiva este de parere ca oferta Sanofi nu reflecta valoarea companiei sau planurile de viitor ale acesteia.

Sanofi, ce detine 24,9 % din Zentiva, a afirmat ca oferta sa urmareste detinerea a cel putin 50% din companie. PPF detine 19,2% din Zentiva.

Preluarea Zentiva ar implica si mai mult compania Sanofi in productia de medicamente generice, piata acaparata in mod obisnuit de marile companii farmaceutice, dar care este privita, acum, cu mai mare interes de investitori, datorita potentialului ridicat pe care il prezinta pentru pietele emergente.

Compania ceha Zentiva este prezenta in Romania, unde detine pachetul majoritar al fostei companii Sicomed. Tranzactia a avut loc in toamna anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Expert: Italia ar trebui să identifice bolnavii acasă şi să-i separe de familie
Setari Cookie-uri