Pierderile nete din trimestrul al doilea s-au cifrat la 2,5 miliarde dolari, respectiv 54 centi/actiune. In perioada echivalenta din 2007, Citigroup avusese un profit de 6,23 miliarde dolari, respectiv 1,24 dolari/actiune. Titlurile Citigroup s-au apreciat cu 9,1%, pana la 19,60 dolari, in predeschiderea pietei.

"Se pare ca a trecut ce a fost mai grav din criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc", a spus presedintele Princeton Financial Group, Andre Bakhos. "Se pare ca rana a fost bandajata", a adaugat Bakhos.

Pierderile Citigroup din operatiuni permanente au fost de 2,22 miliarde dolari, respectiv 49 centi/actiune, in timp ce veniturile bancii au scazut cu 29%, pana la 18,65 miliarde dolari.

Citeste si:

Analistii se asteptasera, in medie, la pierderi de 67 centi/actiune si la venituri de 17,44 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates.

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul 'Aa3' pentru credite al companiei, ratingul 'B' al puterii financiare si ratingul 'Aa1' pentru depozite, dupa publicarea rezultatelor financiare.