Grupul bancar american Merrill Lynch a afisat pierderi nete de 4,6 miliarde dolari din operatiuni permanente, in trimestrul al doilea, potrivit raportului financiar al bancii.

In aceeasi perioada de anul trecut, Merrill Lynch inregistrase castiguri nete din operatiuni continue de 2 miliarde dolari, respectiv 2,10 dolari/actiune.

Rezultatele financiare din trimestrul al doilea 2008 si piederea neta de 4,95 dolari/actiune, reflecta costuri de restructurare de 445 milioane dolari, inainte de impozitare, ca urmare a reducerilor de personal efectuate in timpul trimestrului.

Merrill Lynch a mai anuntat si ca a incheiat vanzarea unei detineri de 20% din actiunile companiei Bloomberg,L.P. catre Bloomberg Inc, pentru 4,425 miliarde dolari.

Veniturile nete din trimestrul al doilea ale Merrill Lynch au fost de 7,5 miliarde dolari, in scadere cu 21% fata de cele inregistrate in perioada echivalenta din 2007, dar in crestere usoara raportat la primul trimestru al acestui an, reflectand faptul ca banca are afaceri solide.

Pierderea neta din operatiuni permanente din primele sase luni ale lui 2008 a fost de 6,6 miliarde dolari, respectiv 7,17 dolari/actiune. in perioada echivalenta de anul trecut, Merrill Lynch inregistrase castiguri din operatiuni continue de 4 miliarde dolari, respect


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fiica primarului New York-ului ar fi fost arestată la un protest din weekend
Setari Cookie-uri