Teva Pharmaceutical a facut o ferta de preluare de 66,5 dolari pe actiune, in numerar si schimb de actiuni. Pretul este cu 42% peste cotatia de inchidere de miercuri a titlurilor Barr.

"Din punct de vedere al operatiunilor, tranzactia are foarte mult sens pentru Teva. Aceasta va genera aparitia unor sinergii substantiale", a declarat Yoav Burgan, analist pentru sectorul farmaceutic la Leader Capital Markets din Tel Aviv.

Actionarii Barr vor incasa 39,90 de dolari si 0,6272 din Teva American Depositary Receipt pentru fiecare actiune pe care o detin, pretul final de achizitie fiind de 66,50 de dolari per actiune. Aceasta reprezinta un castig de 16% pentru Barr de la 57,17 dolari pretul de inchidere pe bursa.

Miercuri actiunile Barr la inchidere valorau 46,82 de dolari, inainte ca raportul de cumparare sa fie trimis actiunile au crescut cu 22%.

Cel mai mare producator de medicamente generice din lume, Teva, a raportat vanzari de 9,4 miliarde de dolari in 2007. Barr a anuntat un venit de 2,5 miliarde de dolari, iar compania este considerata cel mai mare producator de contraceptive orale din Statele Unite. Din iulie, Barr a inceput sa vanda versiunea generica a contraceptivelor Yasmin de la compania Bayer.

Citeste si:

De asemenea, Barr are dreptul de a vinde de anul viitor versiunea generica a medicamentului impotriva tulburarilor de atentie Adderall XR.

Cumpararea ii va oferi companiei Teva o prezenta sporita in Europa Centrala si de Est, deoarece Barr a achizitionat in 2006 producatorul de medicamente croat Pliva.

In luna aprilie tranzactia a fost evaluata la 7,19 miliarde de dolari fara taxe, in timp ce ambele companii au apreciat valoarea tranzactiei la 7,46 miliarde de dolari fara taxe.

Actiunile Barr au crescut cu 3,82 dolari sau 6,7% ajungang la 60,99 de dolari in tranzactiile premarket, care au situat actiunile in cea mai mare crestere din ultimii doi ani. Teva a crescut cu 1,50 dolari sau 3,7% atingand 39,55 dolari ceea ce ar inseamna scaderea anuala pe bursa.