Doua dintre cele mai importante societati italiene - Telecom Italia si Pirelli - sunt acuzate de coruptie de Parchetul din Milano in urma unei anchete privitoare la scandalul dosarelor ilegale intocmite in baza unor interceptari, care a zguduit Italia in toamna lui 2006.

Un fost responsabil al sistemelor de securitate de la cele doua companii, Giuliano Tavaroli, este in centrul acestei afaceri de anchete ilegale ce au vizat sute de personalitati, mai ales prin intermediul interceptarilor telefonice ilegale si a intrarii in bancile de date.

Aplicat initial pentru controlarea angajatilor Telecom Italia, sistemul a fost dezvoltat pentru a viza oameni politici, oameni de afaceri, jucatori de fotbal sau staruri din show-biz. Potrivit La Repubblica, Parchetul le reproseaza celor doua companii "o lipsa de vigilenta".

Ele sunt vizate ca persoana morala care rebuie sa raspunda delictelor comise in cadrul organizatiei lor si risca o amenda de maxim 1,5 milioane de euro, potrivit presei.

Fostul presedinte al telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, nu are motive de ingrijorare, pentru ca Parchetul nu dispune de suficiente elemente care sa demonstreze ca era la curent cu activitatile ilegale ale lui Tavaroli, potrivit Corriere della Sera.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bulgaria îşi recheamă consulul de la Haga, pentru ''taxa de coronavirus”
Setari Cookie-uri