Santander, cea mai mare banca din Spania, poarta discutii pentru a vinde divizia de asigurari pentru un pret de pana la 4 miliarde euro, dupa ce a inaintat o oferta de cumparare bancii britanice Alliance and Leicester, a relatat sambata presa spaniola, citata de Reuters.

Santander, cea mai mare banca din zona euro din punct de vedere al capitalizarii bursiere, a discutat cu firme de asigurari printre care compania franceza AXA, grupul britanic Aviva si cel italian Generali, asupra unei posibile vanzari, potrivit NewsIn.

Zvonurile legate de vanzarea diviziei de asigurari urmeaza unor articole aprute vineri, ce mentioneaza ca Santander urmareste sa vanda divizia de administrare de active pentru un pret de pana la 3 miliarde euro.

Santander a anuntat luni ca va cumpara banca britanica Alliance and Leicester pentru 1,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde dolari), pentru a consolida pozitia bancii Abbey, pe care o detine deja in Marea Britanie.

Vanzarile de active maresc lichiditatea Santander si ii ofera o putere mai mare de a cumpara firme ale caror valori au scazut de la inceputul crizei din pietele financiare, de vara trecuta.

Divizia de asigurari a Santander este cea de-a treia din Spania, dupa Mapfre si Grupo AXA, avand prime bute subscrise de 3,08 miliarde euro si o cota de piata de 5,7%, potrivit El Pais.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus la un pacient venit din România
Setari Cookie-uri