Pretul petrolului a crescut, astazi, la bursele electronice din Asia, pe fondul discutiilor purtate la Geneva in acest weekend.

In schimburile matinale, pretul barilului de petrol "light sweet crude" cu livrare in august a crescut cu 82 de centi, la 129,70 dolari.

Petrolul Brent, cu livrare in august, s-a scumpit cu 66 de centi, la 130,85/baril.

Atentia investitorilor se indreapta asupra tensiunilor geopolitice din Orientul Mijlociu si mai ales asupra Iranului. Astfel, negocierile de la Geneva asupra programului nuclear dezvoltat de Iran reprezinta “un pas inainte”, conform presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad.

Discutiile de sambata de la Geneva dintre seful diplomatiei UE, Javier Solana, si negociatorul iranian din dosarul nuclear, Said Jalili, nu au dus la progrese, in pofida prezentei neobisnuite a unui responsabil american de rang inalt.

"Mereu se inregistreaza unele progrese in aceste discutii, dar nu este suficient", a declarat Solana. Si Jalili a recunoscut ca discutiile nu au avansat. Diplomatia este "ca un covor iranian: avanseaza milimetru cu milimetru. Este o munca migaloasa, trebuie sa speram ca produsul final va fi magnific", a spus el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania: 832 de persoane infectate cu Coronavirus au murit în ultimele 24 de ore
Setari Cookie-uri