Roche, ce detine deja 55,9 % din Genentech, va oferi 89 de dolari/actiune, cu 9% mai mult decat cotatia de vineri a actiunilor.

Oficialii Roche au declarat ca profitul net al companiei, in prima jumatate a anului, a scazut cu 2%, la 5,73 miliarde de franci elvetieni (5,62 miliarde de dolari) din cauza scaderii vanzarilor medicamentului anti-gripal Tamiflu si a deprecierii dolarului.

"Oferta este prea mica. O crestere cu 10% a pretului oferit nu este suficienta pentru ca investitorii Genetech sa-si vanda actiunile", a declarat un broker despre oferta Roche. De asemenea, acesta a subliniat ca pretul unei actiuni era aseptat sa se ridice la suma de 100 de dolari, iar Roche va trebui sa mareasca oferta.

Citeste si:

Marile companii farmaceutice au beneficiat in ultima perioada de siguranta fiscala datorita investitorilor ce au cautat refugiu impotriva unor sectoare precum cel financiar, desi au inca probleme din cauza competitiei in crestere.

Vanzarile companiei elvetiene in prima jumatate a anului au scazut cu 4 %, la 22 de miliarde de franci elvetieni.

Prognozele anterioare estimau un profit net de 5,57 miliarde de franci elvetieni si vanzari de 22,04 miliarde de franci elvetieni, potrivit unui sondaj Reuters.