Grupul spaniol Gas Natural a semnat cu Gazprom un acord de colaborare comerciala in domeniul gazelor naturale lichefiate (GNL), ca inceput al unei colaborari "stranse", potrivit Gas Natural, care incearca sa limiteze importurile de gaze din Algeria, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Semnarea acestui acord arata interesul celor doua companii pentru a dezvolta o colaborare strategica stransa in cursul urmatorilor doi ani", potrivit grupului spaniol.

Gas Natural a aratat ca "discuta cu Gazprom pentru a analiza posibilele colaborari in cadrul altor activitati, precum operatiunile de electricitate".

Acesta este al doilea semn al unei apropieri intre spanioli si rusi in domeniul energetic. Pe 8 iulie, grupul petrolier spaniolo-argentinian Repsol-YPF a anuntat ca se afla in negocieri avansate cu grupul rusesc Rosneft, pentru a solicita preluarea unei participatii in cadrul proiectului Sahalin-3.

Pentru Gas Natural, acordul urmeaza sa ii consolideze pozitia "intr-un mediu competitiv si volatil". Grupul spaniol incearca sa depinda mai putin de Algeria, care este printre principalii furnizori de gaze naturale pentru Spania.

Potrivit cifrelor ministerului spaniol al industriei, gazele algeriene au reprezentat 34,6% din totalul importurilot de gaze ale Spaniei, intre ianuarie 2007 si ianuarie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri