Profitul net al Bank of America a scazut in al doilea trimestru pana la 3,41 miliarde dolari, respectiv 72 centi/actiune, comparativ cu 5,76 miliarde dolari, respectiv 1,28 dolari/actiune, din perioada echivalenta a anului precedent.

Rezultatele financiare ale Bank of America includ costuri de restructurare si fuziuni de 212 milioane dolari. Venitul net al Bank of America a crescut, insa, cu 4%, pana la 20,32 miliarde dolari.

Analistii estimasera, in medie, ca Bank of America va avea un profit de 48 centi/actiune si un venit de 18,26 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates.

Directorul executiv, Kenneth Lewis, a spus ca banca a obtinut "rezultate solide intr-un mediu financiar dificil", iar rezultatele au fost bune pe toate segmentele de afaceri, care nu au legatura cu sectorul imobiliar.

Citeste si:

Deprecierile de active legate de turbulentele de pe pietele de capital s-au cifrat la 1,22 miliarde dolari, in scadere comparartiv cu primul trimestru, cand au fost de 2,81 miliarde dolari.

Rezultatele au exclus o pierdere de 2,33 miliarde dolari inregistrata la banca Countrywide, cumparata in prima zi de dupa terminarea trimestrului al doilea. Rezultatele Countrywide reflecta pierderi de 4 miliarde dolari, ca urmare a creditelor neperformante.

Bank of America este a doua banca din SUA, dupa active. Agentia de evaluare Fitch coborase, in 16 iulie, la 'AA-' ratingul pentru credite pe termen lung al Bank of America si il retrasese de sub monitorizare cu perspectiva negativa, ca urmare a scaderii valorii de piata a unor active ale bancii.