Profitul net al Gazprom Neft a crescut cu 110%in primul trimestru din 2008, comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut, pana la 1,41 miliarde dolari, potrivit reprezentantilor Gazprom.

Castigurile Gazprom Neftinainte de deducerea dobanzii, a impozitarii, deprecierii si amortizarii (EBITDA) au crescut pana la 1,92 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, cu 84% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Veniturile Gazprom Neft au crescut cu 90% in primul trimestru din 2008, pana la 7,86 miliarde dolari, comparativ cu 4,14 miliarde dolari in perioada echivalenta din 2007.

Cresterea profitului net si a EBITDA a fost determinata de scumpirea petrolului tranzactionate pe piete si de extinderea volumelor de distributie de petrol si produse petroliere atat pe piata interna, cat si in strainatate si a marjelor ridicate de rafinare.

"Rezultatele financiare ale Gazprom Neft sunt in conformitate cu asteptarile noastre", a spus presedintele consiliului director al companiei, Aleksander Diukov. "Speram sa ne mentinem dinamica pozitiva si sa ne majoram lichiditatea necesara atingerii tintelor noastre strategice", a precizat Diukov.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: 514 noi decese în Spania. Numărul total al morților ajunge la 2.696
Setari Cookie-uri