Credit Suisse, care a afisat pierderi de miliarde de franci din cauza crizei creditelor si a fost nevoita sa recunoasca alte pagube in urma unui scandal de tranzactionare, a anuntat joi ca volatilitatea din piete ar putea sa continue, insa ca situatia ofera oportunitati, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Intr-un moment in care multi competitori isi pun la indoiala modelele de afaceri, directia noastra strategica este clara si consistenta", a declarat directorul financiar, Renato Fassbind, adaugand ca situatia de criza din sectorul creditelor continua cu siguranta si ca volatilitatea ar putea persista pe termen mediu.

"Avand in vedere puterea pe care o avem, aceasta perioada de schimbare din industrie va oferi Credit Suisse oportunitati fara precedent", a declarat Fassbind.

Banca, ce a fost afectata de criza mai putin decat alte nume mari, in special UBS, a anuntat ca afluxul de capital nou in cadrul diviziei de gestionare a activelor a crescut la 15,4 miliarde franci, mai mult decat dublul nivelului estimat si in urcare fata de 13,3 miliarde in 2007.