Compania de gaze naturale Gazprom si grupul Royal Dutch/Shell ar putea semna maine un acord preliminar privind realizarea unui schimb de active detinute la zacaminte din Rusia, au afirmat surse apropiate situatiei, relateaza Mediafax. In luna iunie, reprezentantii Gazprom au precizat ca cele doua companii negociaza termenii unui acord potrivit caruia Shell urmeaza sa cedeze grupului rus o parte din proiectul Sahalin-2, cel mai mare proiect care vizeaza productia de gaze naturale lichefiate.

In schimb, firma rusa, care ocupa primul loc in topul mondial al producatorilor de gaze naturale, va oferi companiei Shell o parte din titlurile detinute la zacamantul West Siberian Zapoliarnoie, care produce 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, potrivit datelor Gazprom. Shell detine 55 la suta din actiunile societatii care exploateaza Sahalin-2, iar casele de comert japoneze Mitsui & Co. si Mitsubishi Corp controleaza 25 la suta, respectiv 20 la suta din capital.
Potrivit unor surse din industrie, Gazprom urmeaza sa preia 25 de procente din actiunile Sahalin-2, Shell primind in schimb 50 la suta din Zapoliarnoie.


Seful departamentului de export al Gazprom, Alexander Medvedev, a afirmat, luna trecuta, ca firma are in vedere achizitionarea de la Rosneft a activelor pe care compania petroliera rusa le detine la Sahalin-1. El a mai mentionat ca planurile de viitor ale grupului includ si participarea la proiectul Sahalin-3, de extragere a petrolului din zona marii Ohotk.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri