Producatorul francez de materiale de constructii Saint-Gobain a raportat o scadere de 4,2% a profitului operational aferent primelor sase luni ale anului, conform Reuters, preluat de NewsIn.
Profitul operational a scazut la 2,01 miliarde euro fata de 2,09 miliarde euro in prima jumatate a anului trecut.

Profitul net al companiei a fost de 1,1 miliarde euro, fata de 1,06 miliarde euro, anul trecut. Rezultatul net exclude castigurile de capital, pierderile si plata unei amenzi impuse de Comisia Europeana.

Vanzarile au crescut cu 1,7%, la 22,14 miliarde euro. Saint-Gobain a aratat ca se asteapta ca profitul operational pentru intregul an sa se situeze “aproape de nivelul din 2007”, conform Reuters.

Grupul Saint-Gobain a investit in Romania, in ultimii doi ani, 150 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestor investitii fiind directionata catre fabricile grupului din Calarasi (sticla) si Ploiesti (vata minerala), dar si catre o noua capacitate de productie a mortarelor la Branesti, langa Bucuresti.

Tot anul trecut, grupul si-a diversificat afacerile din Romania prin achizitia firmei brasovene MTI Impex, cu activitati in industria lemnului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri