Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a revizuit la \'negativa\' perspectiva producatorului austriac de caramizi Wienerberger AG si a coborat, de la \'A-2\' la \'A-3\' ratingul creditelor pe termen scurt ale grupului, a anuntat agentia de rating.

Standard & Poor's a confirmat ratingul 'BBB' al creditelor pe termen lung.

"Revizuirea perspectivei si coborarea ratingului pe termen scurt reflecta reducerea previziunilor de castig si anuntarea unei posibile scaderi cu 10% a castigurilor inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari in prima jumatate a anului 2008", a declarat un analist pentru credite din cadrul Standard & Poor's, Xavier Buffon.

Cu vanzari de 2,5 miliarde euro in 2007, Wienerberger este cel mai mare producator de caramizi din lume si cel de-al doilea producator de tigla din Europa.

Ratingurile continua sa reflecte profilul de risc satisfacator al companiei in industria materialelor de constructii. Wienerberger genereaza un aflux de capital solid, beneficiaza de diversitate geografica in Europa si de natura pietelor, dat scutit de transportul nerentabil pe distante lungi.

Producatorul austriac are 260 de fabrici in toata lumea, iar in Romania detine trei fabrici de caramida, in judetele Cluj (Tritenii de Jos), Dambovita (Gura Ocnitei) si Sibiu.

Anul trecut, Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane euro si o cifra de afaceri de 61 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Biroul OMS pentru Europa vede ''semne încurajatoare'' de ameliorare a situaţiei
Setari Cookie-uri