Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, a afisat o crestere a profitului net cu 16,2% in primul trimestru, la 31,1 miliarde ruble (1,33 miliarde dolari), sub media estimata de analisti, de 34,64 miliarde ruble, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

"Astazi este o zi nefavorabila pentru actiunile rusesti, astfel ca orice rezultat sub asteptari anuntat de vreo companie va primi o reactie negativa", a declarat un analist bancar din cadrul Renaissance Capital, David Nagle.

Sberbank a mai afisat o crestere cu 56% a costurilor administrative si operationale, monitorizata atent de analisti, pentru a observa daca performantele sunt mai bune sub conducerea unei noi echipe formate de directorul executiv Sberbank si de fostul ministru al economiei, Gherman Gref.

Bancile rusesti s-au confruntat cu o criza de lichiditate in primul trimestru, ca o consecinta a crizei mondiale a creditelor, insa bancile mai mari detinute de stat, precum Sberbank si VTB au avut de castigat dupa ce clientii s-au transferat de la bancile mai mici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Belgia: Un bolnav de Covid-19 şi-a infectat motanul
Setari Cookie-uri