Danone a anuntat inceperea masurilor pentru a contracara efectele reducerii cheltuielilor de consum, ceea ce i-a permis sa majoreze tinta profitului operational pentru 2008 si sa confirme obiectivele de vanzari si castiguri pentru acest an, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Producatorul francez de iaurturi a afisat un profit operational de 1,177 miliarde euro in primul semestru din 2008, in urcare cu 12,3% fata de acceasi perioada a anului trecut, aproape de estimarile analistilor, de 1,175 miliarde euro, potrivit unui sondaj Reuters.

"In pietele in care am inceput recent sa observam o reducere a cheltuielilor de consum, echipele noastre au inceput deja sa ia masuri pentru a face ajustarile necesare", a anuntat Danone in cadrul unui comunicat.

Danone, care a cumparat anul trecut producatorul olandez de mancare pentru copii Numico, a mai precizat ca va accelera inovatiile pentru a-si consolida avantajul competitiv.

Vanzarile Danone au avansat in primele sase luni ale anului cu 9,6%, calculat la un curs de schimb valutar constant, la 7,69 miliarde euro, cu putin sub estimarea medie a analistilor, de 7,72 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Americanii spun că noul coronavirus poate rezista și trei zile pe obiecte
Setari Cookie-uri