Dolarul se apreciaza fata de yen pana la cel mai inalt nivel din ultima luna

Dolarul s-a apreciat fata de moneda japoneza pana la cel mai inalt nivel al ultimei luni, de 108 yeni, pe fondul cresterii cheltuielilor de capital si vanzarilor de case, de saptamana trecuta, inlaturand o parte din temerile legate de o incetinire a cresterii economice, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Sperantele de stabilizare a pietei imobiliare au crescut, dupa ce Congresul a aprobat un fond de salvare a sectorului imobiliar, ceea ce a condus la o apreciere a titlurilor bancare.

Fondul de 300 de miliarde de dolari este infiintat pentru ajutorarea a sute de mii de proprietari ce se afla in impas si marcheaza sfarsitul celei mai mari caderi a pietei imobiliare americane, de la Marea Depresie.

Scaderea brusca a pretului petrolului de la un nivel record a dat sperante investitorilor ca economia mondiala va reusi sa depaseasca criza creditelor.

Dolarul nu a inregistrat o apreciere semnificativa comparativ cu nivelul de 107,80 yeni, de vineri, dupa ce a atins 108,08 yeni pe platforma de comert EBS. Exportatorii japonezi, care vand dolarul cu mai mult de 108 yeni, se afla de deasemenea in centrul atentiei.

Euro s-a mentinut la 1,5715 dolari. Yenul s-a depreciat la un nivel record fata de moneda europeana, la 170 yeni. O revenire a burselor internationale a afectat moneda japoneza, investitorii preferand sa cumpere valute cu un randament ridicat.

Indicele bursier japonez Nikkei s-a apreciat cu 0,3%, luni, dupa ce a inregistrat, saptamana trecuta, cel mai inalt nivel al ultimelor cinci luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri