Sperantele de stabilizare a pietei imobiliare au crescut, dupa ce Congresul a aprobat un fond de salvare a sectorului imobiliar, ceea ce a condus la o apreciere a titlurilor bancare.

Fondul de 300 de miliarde de dolari este infiintat pentru ajutorarea a sute de mii de proprietari ce se afla in impas si marcheaza sfarsitul celei mai mari caderi a pietei imobiliare americane, de la Marea Depresie.

Scaderea brusca a pretului petrolului de la un nivel record a dat sperante investitorilor ca economia mondiala va reusi sa depaseasca criza creditelor.

Citeste si:

Dolarul nu a inregistrat o apreciere semnificativa comparativ cu nivelul de 107,80 yeni, de vineri, dupa ce a atins 108,08 yeni pe platforma de comert EBS. Exportatorii japonezi, care vand dolarul cu mai mult de 108 yeni, se afla de deasemenea in centrul atentiei.

Euro s-a mentinut la 1,5715 dolari. Yenul s-a depreciat la un nivel record fata de moneda europeana, la 170 yeni. O revenire a burselor internationale a afectat moneda japoneza, investitorii preferand sa cumpere valute cu un randament ridicat.

Indicele bursier japonez Nikkei s-a apreciat cu 0,3%, luni, dupa ce a inregistrat, saptamana trecuta, cel mai inalt nivel al ultimelor cinci luni.