Sony a anuntat o scadere cu 39% a profitului operational in T1

Sony Corp, al doilea producator mondial de electronice, a anuntat o scadere a profitului operational de 39% in primul trimestru, pe fondul pierderilor inregistrate de compania mixta de telefonie mobila Sony Ericsson si a aprecierii monedei japoneze, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul Sony si al altor exportatori japonezi este afectat de temperarea economiei americane, de aprecierea yenului si de preturile mari ale carburantilor si materiilor prime, care obliga companiile sa reduca costurile.

Profitul operational al companiei Sony, care se afla in competitie cu producatorul de camere digitale Canon Inc, a scazut pana la 683 milioane dolari (73,4 miliarde yeni), fata de 121,3 miliarde yeni, in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net s-a redus cu 47%, pana la 34,98 miliarde yeni, iar vanzarile au crescut cu 0,1% la 1980 miliarde yeni. Titlurile Sony au pierdut 29,8 % de la inceputul acestui an.

Rivala Canon a anuntat de asemenea, saptamana trecuta, pierderi ale profitului operational de 12% pe trimul trimestru, pe fondul unei monede japoneze puternice si a reducerii cererii de copiatoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri