Cazul grupului siderurgic Mechel, intrat in vizorul autoritatilor dupa criticile aduse de premierul rus Vladimir Putin, este putin probabil sa se transforme intr-o noua afacere Iukos, a spus prim vicepremierul rus, Igor Ciuvalov, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"Estimez ca este scenariul cel mai putin probabil", a declarat Ciuvalov.

"In conformitate cu legea probabilitatilor, nu putem exclude nicio varianta, dar, daca as putea, as exclude aceasta posibilitate. Scenariul cel mai probabil este ca Mechel va coopera cu autoritatile si nu ne asteptam la probleme", a estimat vicepremierul rus.

Agentia RIA Novosti l-a citat, de asemenea, pe Ciuvalov spunand ca Mechel nu poate avea aceeasi soarta ca si Iukos, grupul petrolier destramat al lui Mihail Hodorkovski.

Grupul siderurgic Mechel a inceput sa aiba probleme saptamana trecuta, dupa ce premierul rus Vladimir Putin a criticat vehement politica de fixare a preturilor, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor Mechel si la incertitudini pe piata de capital din Rusia. Putin si-a reiterat criticile, luni, determinand o noua reactie negativa a pietelor rusesti.

Potrivit declaratiilor lui Putin, Mechel a vandut produse "propriilor sale grupuri din strainatate, in Elvetia, la 1.100 ruble, adica de patru ori mai ieftin" decat in Rusia, a scris AFP.

Ca in cazul Iukos la momentul respectiv, este vorba despre o divergenta intre putere si un grup privat, amintesc analistii si presa rusa. Reprezentantii Mechel au indicat deja ca vor coopera cu autoritatile.

Mechel este prezenta si pe piata romaneasca prin doua subsidiare, Mechel Targoviste si Mechel Campia Turzii, ambele companii fiind listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă
Setari Cookie-uri