Santander, care vrea sa achizitioneze creditorului britanic Alliance & Leicester, a anuntat ca veniturile au crescut cu 14,5%, la 8,49 miliarde euro.

Piata estima in medie un profit net de 4,53 miliarde euro, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters in randul a zece analisti, venitul net fiind prevazut la 8,30 miliarde euro.

Anul trecut, profitul net a fost majorat de vanzari ale activelor.

"Rezultatele sunt bune, insa in aceasta piata este greu de prevazut cum vor reactiona actiunile", a declarat un trader din Madrid. "Oamenii se vor concentra, cu siguranta, asupra deteriorarii activelor", a spus acesta.

Citeste si:

Temperarea cresterii economiei spaniole incepe sa afecteze castigurile si sa majoreze nivelul de credite neperformante pentru banci concurente precum Banco Popular si pentru bancile de economii La Caixa si Caja Madrid, insa binecunoscutul apetit pentru investitii al Santander a diminuat impactul.

Raportul creditelor neperformante al grupului Santander s-a mentinut in iunie la 1,34%, in urcare fata de 0,83% cu un an in urma. In cadrul diviziei spaniole, ce include participatia de 88% din Banesto, creditele neperformante au reprezentat 1,08% din total.

Diversificarea produselor Santander, precum si faptul ca nu a detinut active in sectorul ipotecar cu grad de risc ridicat, au ajutat actiunile sa depaseasca in acest an performanta indicelui DJ Stoxx al bancilor europene, cu 19%.