ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a inregistrat in al doilea trimestru un profit net de 5,8 miliarde dolari, in crestere cu 114% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit grupului.
In al doilea trimestru, vanzarile ArcelorMittal au avansat cu 39% fata de aceeasi perioada a anului tecut, la 37,8 miliarde dolari, in timp ce in prima jumatate a anului, vanzarile au atins 67,6 miliarde dolari, in urcare cu 31% fata de primul semestru al anului trecut.

Castigurile inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amrotizari (EBITA), au crescut in al doilea trimestru cu 51% fata de aceeasi perioada din 2007, la 8 miliarde dolari. Profitul net aferent primelor sase luni a fost de 8,2 miliarde dolari, in urcare cu 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Aceste noi rezultate record sunt cu mult peste ce ne puteam astepta", a declarat ,pentru Reuters, un analist din cadrul BHF Bank, Hermann Reith, adaugand ca analistii au subestimat capacitatea ArcelorMittal de a majora preturile in diferitele sectoare de activitate, citeaza NewsIn.

Nivelul cheltuielilor de capital a atins 1,4 miliarde dolari in primul trimestru din 2008. Pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, grupul estimeaza castiguri inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amrotizari de peste 8,5 miliarde dolari.

"Puterea noastra financiara ne permite sa continuam sa investim masiv in dezvoltarea afacrilor si sa imbunatatim calitatea produselor. In acest an, estimam ca nivelul cheltuielilor de capital va atinge 7 miliarde dolari, echivalent cu 36% din castigurile EBITDA din 2007", a declarat presedintele si directorul execuriv al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

"Continuam sa cautam noi oportunitati de a ne consolida autosuficienta in ceea ce priveste materiile prime", a adaugat Mittal.

ArcelorMittal a investit deja masiv in cresterea rezervelor de minereu de fier si carbune, pentru a se proteja de cresterea costurilor la materiile prime si de consolidarea continua din acel sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri