Compania germana de inginerie Schaeffler a lansat o oferta ostila de 18 miliarde de dolari pentru preluarea producatorului de anvelope Continental, anunta Reuters, preluat de NewsIn.
Preluarea Continental ar fi cea mai mare tranzactie de pe piata europeana, anul acesta. Viitoarea companie ar intra in competitie cu rivala Robert Bosch pentru locul doi mondial, in ceea ce priveste productia de piese auto.

Abordarea grupului Schaeffler a starnit reactii negative din partea presedintelui executiv al Continental, Manfred Wennemer.

Schaeffler s-a adresat direct investitorilor cu o oferta de 70,12 euro/actiune, ce va fi valabila pana pe data de 27 august.

Compania germana si-a asigurat deja 36% din capitalul Continental dar este posibil ca tranzactia sa nu fie dusa la bun sfarsit.

Oferta se afla sub pretul curent al actiunilor companiei Continental de 72,24 euro/actiune, ce a ramas neschimbat dupa anuntarea acesteia.

Continental a anuntat ca a luat in vedere oferta companiei Schaeffler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri