S&P a atribuit, totodata ratingul 'A-2' pentru credite pe termen scurt celor doua banci si a retras calificativul public nesolicitat 'BBBpi' acordat OTP. Perspectiva ratingurilor este negativa pentru ambele banci.

"Ratingurile OTP reflecta pozitia dominanta pe care o are banca pe piata, afacerea solida, diversitatea castigurilor din Europa Centrala si de Est si profitabilitatea buna", a spus analistul pentru credite de la S&P, Annette Ess, citat de NewsIn.

Elementele sunt partial contrabalansate de mediul operational care poate fi volatil si riscant in tarile Europei Centrale si de Est, de riscurile privitoare la creditare, de imprumuturile semnificative facute in valuta in aceste tari si de capitalizarea moderata a bancii.

Citeste si:

Ratingurile OTP Mortgage Bank sunt echivalente cu acelea ale OTP, ca urmare a statutului strategic si a integrarii organizationale si operationale cu banca-mama.

OTP este cea mai mare banca din Ungaria si a doua banca din Europa Centrala si de Est, cu active totale de 35 miliarde euro la sfarsitul lui martie 2008.

Grupul bancar este prezent pe piata romaneasca, prin subsidiara OTP Bank Romania.