Grupul bancar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, si-a sporit in primul semestru al acestui an profitul net dupa plata intereselor minoritare cu 12,5%, la 636,6 milioane euro, pe fondul cresterii semnificative a veniturilor din dobanzi, au anuntat reprezentantii bancii, citati de NewsIn.
In prima jumatate a anului trecut, Erste Bank obtinuse un profit net de 566 milioane euro.

"Primul semestru al anului 2008 a fost cu siguranta unul dintre cele mai turbulente perioade din istoria sectorului financiar, in special datorita faptului ca pietele financiare insele au generat aceasta situatie. Pe acest fond, suntem cu atat mai multumiti de evolutia grupului nostru bancar", a comentat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de NewsIn.

Venitul net din dobanzi - principala sursa de venit a Erste Bank - a crescut cu 24,1% in prima jumatate a acestui an, la 2,3 miliarde euro. In schimb, venitul net din comisioane a avansat ceva mai lent in acelasi interval, cu 13,3% pana la 1 miliard euro.

Profitul inainte de impozitare a crescut cu 5%, la 948,4 milioane euro.

Veniturile operationale au avansat in primul semestru cu 17,2%, la 3,5 miliarde euro, in timp ce cheltuielile administrative au crescut mai putin, cu 11,7% pana la 2 miliarde euro.

Profitul operational a crescut in prima jumatate a acestui an cu 25,3%, la 1,5 miliarde euro.

Pe partea de eficienta, raportul cost-venit s-a redus de la 58,8% in 2007 pana la 57,1% in primul semestru al acestui an, fiind astfel foarte aproape de tinta pentru anul 2009.

Activele Erste Bank au crescut in primul semestru cu 6,8% fata de finalul anului trecut, la 214,2 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri