In al doilea trimestru, vanzarile ArcelorMittal au avansat cu 39% fata de aceeasi perioada a anului tecut, la 37,8 miliarde dolari, in timp ce in prima jumatate a anului, vanzarile au atins 67,6 miliarde dolari, in urcare cu 31% fata de primul semestru al anului trecut.

Castigurile inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amrotizari (EBITA), au crescut in al doilea trimestru cu 51% fata de aceeasi perioada din 2007, la 8 miliarde dolari. Profitul net aferent primelor sase luni a fost de 8,2 miliarde dolari, in urcare cu 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Aceste noi rezultate record sunt cu mult peste ce ne puteam astepta", a declarat ,pentru Reuters, un analist din cadrul BHF Bank, Hermann Reith, adaugand ca analistii au subestimat capacitatea ArcelorMittal de a majora preturile in diferitele sectoare de activitate, citeaza NewsIn.

Nivelul cheltuielilor de capital a atins 1,4 miliarde dolari in primul trimestru din 2008. Pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, grupul estimeaza castiguri inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amrotizari de peste 8,5 miliarde dolari.

Citeste si:

"Puterea noastra financiara ne permite sa continuam sa investim masiv in dezvoltarea afacrilor si sa imbunatatim calitatea produselor. In acest an, estimam ca nivelul cheltuielilor de capital va atinge 7 miliarde dolari, echivalent cu 36% din castigurile EBITDA din 2007", a declarat presedintele si directorul execuriv al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

"Continuam sa cautam noi oportunitati de a ne consolida autosuficienta in ceea ce priveste materiile prime", a adaugat Mittal.

ArcelorMittal a investit deja masiv in cresterea rezervelor de minereu de fier si carbune, pentru a se proteja de cresterea costurilor la materiile prime si de consolidarea continua din acel sector.