Visa Inc, cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a anuntat ieri ca nivelul castigurilor trimestriale a crescut cu 41%, peste estimari, in contextul in care volumul operatiunilor prin carduri de credit si de debit a inregistrat o crestere la nivel mondial, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Visa a anuntat ca, in cel de-al treilea trimestru fiscal, incheiat la 30 iunie, profitul net a fost de 422 milioane dolari, echivalent cu 51 centi/actiune, fata de 299 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza NewsIn.

Venitul operational total a crescut la 1,61 miliarde dolari, fata de 1,37 miliarde dolari in al treilea trimestru din 2007.

Rezultatele au fost mai bune decat estimarile medii ale analistilor, potrivit datelor Reuters, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor.

Investitorii monitorizeaza atent operatorii de carduri de credit, in cautare de dovezi ca incetinirea cresterii economice afecteaza rezultatele. Visa obtine venituri din procesarea tranzactiilor si nu acorda imprumuturi, fiind astfel imuna la tensiunile din piata creditelor, insa este expusa la volumul total de cheltuieli, ce ar putea scadea in cazul in care economia inregistreaza o incetinire accentuata.

Un element ce compenseaza posibila scadere a volumului de cheltuieli este faptul ca tot mai multi consumatori, in special din pietele emergente, fac apel la cardurile de credit si de debit pentru cheltuielile zilnice.

Visa a anuntat ca volumul de plati a crescut cu 19% in trimestrul ce s-a incheiat la 31 martie. Volumele din acel trimestru se reflecta in castigurile din trimestrul urmator, incheiat la 30 iunie. Cresterea a fost sustinuta de Statele Unite, dar si de Asia si America Latina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri