Royal Dutch Shell Plc, cea mai mare companie petroliera europeana, a inregistrat o crestere a profitului de 33% in al doilea trimestru, pe fondul pretului ridicat al petrolului si gazelor naturale.

Profitul net al grupului petrolier a fost de 11,56 miliarde dolari in al doilea trimestru, in crestere fata de un profit de 8,67 miliarde dolari, raportat in perioada similara a anului trecut.

Shell a anuntat o scadere usoara a productiei de petrol si gaze naturale, la 3,126 milioane barili echivalent petrol/zi in al doilea trimestru, in scadere de la 3,178 milioane barili/zi produse in perioada similara a anului trecut.

Shell a declarat la inceputul saptamanii situatie de forta majora asupra exporturilor sale de petrol nigerian Bonny Light , pentru perioada iulie-septembrie, in urma unui atac al militantilor ce a avut loc, luni, asupra unei conducte din Delta Nigerului.

Directorul executiv al companiei, Jeroen van der Veer, a spus co vrea sa compenseze pierderile din Nigeria prin extinderea operatiunilor de exploatare in Canada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si