Profitul net al Coca-Cola Hellenic Bottling Co., al doilea cel mai mare imbuteliator de Coca-Cola din lume, a scazut cu 8% in al doilea trimestru, la 182 milioane euro.
Compania a afisat prima pierdere trimestriala din ultimii cinci ani, pe fondul scumpirii materiilor prime, climei nefavorabile si incetinirii economice in pietele cheie, ce au facut ca mai putini oameni sa cumpere produsele, conform Reuters, citat de NewsIn.

Volumele de imbuteliere au crescut la 585 milioane unitati, cu 3% peste nivelul din 2007. Venitul net a avansat cu 5% fata de anul precedent, la 1,94 miliarde euro.

Profitul operational (EBIT), a scazut cu 9% fata de al doilea trimestru din 2007, la 247 milioane euro.
"Este prima scadere trimestriala din ultimele 21 de trimestre si, da, suntem ingrijorati", a declarat directorul managerial Doros Constantinou. "Trebuie sa ramanem precauti, ca si restul industriei. Suntem increzatori ca ne putem atinge obiectivele", a subliniat oficialul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri