Pretul petrolului se depreciaza usor

Pretul petrolului a scazut, joi, dupa aprecierea puternica inregistrata in sedinta precedenta, conform Reuters, citat de NewsIn.

Petrolul "light sweet crude", cu livrare in septembrie, s-a depreciat cu 87 centi, la 125,9 dolari/baril, dupa o crestere de 4,58 dolari, miercuri, potrivit Reuters.

Pe piata londoneza, pretul petrolului a scazut cu 1,17 dolari, la 125,93 dolari/baril. Petrolul s-a depreciat cu aproximativ 18% fata de recordul de 147 de dolari/baril inregistrat in 11 iulie, pe fondul ingrijorarilor starnite de scaderea cererii, mai ale pe piata din Statele Unite.

Investitorii au ales petrolul si alte marfuri pentru a se asigura impotriva riscurilor inflationiste. De asemenea, deprecierea monedei americane a contribuit la pretul record al petrolului, acesta fiind cotat in dolari.

"Desi pretul petrolului a scazut cu aproape 20 de dolari fata de cel mai inalt nivel atins, acesta s-a stabilizat la aproximativ 120 de dolari, ceea ce inseamna ca este posibil ca nivelul superior sa fie atins din nou", a declarat Shuji Sugata, directorul companiei Mitsubishi Corp Futures and Securities din Tokyo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri