Zentiva, producatorul ceh de medicamente de pe piata genericelor, ar putea afisa pe 4 august o crestere cu 44% a profitului net din trimestrul al doilea, ca urmare a imbunatatirii eficientei operatiunilor, potrivit unui sondaj Reuters.

Zece analisti chestionati de Reuters au estimat, in medie, ca Zentiva va avea castiguri de 449 milioane coroane, in crestere fata de 312 milioane coroane in trimestrul al doilea de anul trecut, informeaza NewsIn.

Profitul operational al Zentiva ar putea avansa cu 103%, pana la 711 milioane coroane, au mai anticipat analistii.

In perioada aprilie-iunie 2007, Zentiva a surprins pietele raportand castiguri sub asteptari, din cauza scaderii preturilor din Cehia si a unor deprecieri de active la subsidiara din Romania.

In pofida unei scaderi accentuate a veniturilor de pe ambele piete in acest an, a efectelor aprecierii coroanei si a cresterii costurilor financiare, analistii spun ca a trecut ce a fost mai rau.

Analistul Milan Vanicek de la compania Atlantik FT a spus ca reprezentantii casei de brokeraj considera ca masurile luate pentru imbunatatirea profitabilitatii au inceput sa dea roade.

Zentiva aratase, saptamana trecuta, ca se asteapta la vanzari de aproape 4,5 miliarde coroane in trimestrul al doilea, in crestere anuala cu 32%, sustinute de achizitia de anul trecut a firmei turcesti de farmaceutice Eczacibasi Generic.

Actiunile Zentiva s-au pareciat cu 14% din 2 mai incoace, dupa ce grupul PPF a lansat o oferta de preluare, urmata de o alta oferta a companiei franceze Sanofi-Aventis, cel mai mare actionar al Zentiva.
PPF si-a retras oferta, dar cea facuta de Sanofi, de 1.050 coroane/actiune, este inca in asteptare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Zentiva anunta achizitia companiei britanice Creo Pharmaceuticals